Nov 7, 2023

Golfers Magazine wint Golfpersprijs 2023

Bij de jaarlijkse toekenning van de Golfpersprijs is Golfers Magazine in de prijzen gevallen. Het artikel 'Andere Tijden Golf' over de vroege geschiedenis van de Ryder Cup van de hand van redacteur Niels Paauw werd door de jury gekozen als beste golfproductie van het jaar.

Tijdens de jaarlijkse slotavond van de Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten mocht Niels Paauw uit handen van jury-voorzitter Abe-Jan ter Beek de bij de prijs horende bokaal in ontvangst nemen.

Over de Golfpersprijs
De Golfpersprijs, een gezamenlijk initiatief van de NGF, NVG, PGA Holland en NVGJ, bestaat sinds 1997 en en wordt toegekend aan de maker(s) van de ‘meest iconische journalistieke productie over de golfsport in 2023’ – beeldbepalend, spraakmakend, indringend. De publicatie dient in Nederland te hebben plaatsgevonden en beschikbaar te zijn voor een breed publiek.

Van links naar rechts: Roy Heethaar, Niels Paauw, Ralph Blijlevens en juryvoorzitter Abe-Jan ter Beek

De genomineerden
De jury nomineerde dit jaar drie producties: Ralph Blijlevens met een preview op de Netflix-serie Full Swing waarbij de auteur de serie samen met Nederlands nummer 1 Joost Luiten besprak, Roy Heethaar die namens Golf.nl op weekendcursus ging bij ANWB Golf en probeert een antwoord te vinden of je in één weekend kan leren golfen en Niels Paauw die voor Golfers Magazine diep de geschiedenis van de Ryder Cup indook en daarvoor op bezoek ging bij de banen die het toernooi een kleine eeuw geleden ontvingen.

Het artikel 'Andere Tijden Golf' was te lezen in Golfers Magazine 2023-7.


Beeld: NVGJ / Helene Wiesenhaan