Over ons

Gedreven door passie, gegroeid door innovatie

Pijper Media is een snelgroeiend familiebedrijf met vestigingen in Groningen en Amsterdam. We opereren zowel digitaal als in de wereld van de print en hebben 19 sterke lifestylemerken in ons portfolio.  

Geschiedenis

50 jaar ervaring in media

Pijper Media is een zelfstandig Gronings familiebedrijf dat in 1972 is opgericht door Albert Pijper. Het bedrijf begon als een reprografische studio, groeide later uit tot een fullservice heatset rotatiedrukkerij en is thans een snelgroeiende uitgeverij, met vestigingen in Groningen en Amsterdam, gespecialiseerd in zowel digitaal als print. Aan het roer staat een nieuwe generatie directeuren: Bas Pijper, zijn broer Anton Pijper en diens vrouw Annelies Pijper. Anton: “Dat je naam op de gevel staat, zorgt voor grote betrokkenheid. Als het niet goed gaat met het bedrijf, ben je zelf de kop-van-jut, dus zorg je dat het goed gaat.”

Onze kracht

Ons bedrijf kenmerkt zich door het teamgevoel, een sterk commercieel gedachtegoed en korte en strakke lijnen, waardoor we snel, wendbaar en flexibel zijn. Er wordt met liefde voor het vak gewerkt. De redacties zijn compact, vertrouwd en werken nauw samen. We staan voor wat we maken en voor de mensen voor en met wie we werken. We hebben merken met een grote legacy zoals Panorama, Playboy, Beau Monde en Elegance. Maar ook relatief nieuwe spelers, zoals WeBlog Media, een online marketingbureau dat wereldwijd is gespecialiseerd in het creëren, promoten en adverteren van online content. WeBlog bereikt tien miljoen unieke bezoekers per maand en 120 miljoen unieke bezoekers per jaar.

De toekomst

Pijper Media omarmt vernieuwingen in de breedste zin van het woord. Er wordt elke dag hard gewerkt aan onze sterke merken en ons uitgebreide portfolio. Anton Pijper: “Je moet niet alleen maar bezig zijn met vandaag, maar over de heg kijken. Wat komt eraan en hoe kunnen we daarop inspelen?”