50 jaar Pijper Media in beeld en tekst

Pijper Media wordt opgericht

1972

Pijper Media wordt opgericht

Het bedrijf begint als reprografische studio, in Groningen opgericht door Albert Pijper. Een man met een missie en een visie. Zoon Anton Pijper: “Er werd met argusogen naar hem gekeken. Wat gaat dat lithograafje daar allemaal doen?”

Beginnen met drukken

1982

Beginnen met drukken

De reprografische studio van Albert Pijper in Groningen groeit verder uit en begint in de jaren 80 met drukken.

Het eerste tijdschrift

1999

Het eerste tijdschrift

Het eerste tijdschrift wordt aangekocht, Surf. Het blad wordt niet alleen in huis gedrukt, maar ook in huis gemaakt. Anton Pijper: “Die aankoop kwam per toeval tot stand. Surfen was een hobby van me en ik hoorde via via dat het blad aangeboden werd. Later volgden de magazines Wieler Revue en Noorderland.”

Grootste drukkerij van het noorden

2008

Grootste drukkerij van het noorden

Er wordt een nieuwe rotatiepers aangeschaft. Pijper Media groeit hierdoor uit tot een fullservice heatset rotatiedrukkerij, met alle disciplines onder één dak en een landelijke focus. Het bedrijf zal uitgroeien tot de grootste drukkerij in Noord-Nederland.

De mannenbladen

2014

De mannenbladen

Panorama, Playboy, Golfers en Nieuwe Revu: Pijper Media neemt de grote mannenbladen van Sanoma Uitgevers over en opent zelfs een tweede vestiging in Amsterdam.

Tijdschriften voor vrouwen

2015

Tijdschriften voor vrouwen

In 2015 breidt Pijper Media het portfolio uit met de aankoop van modeglossy Grazia. In 2016 volgen ook de populaire vrouwentijdschriften Beau Monde, Marie Claire, Happy in Shape en Elegance.

Een online focus

2020

Een online focus

WeBlog Media, een online marketingbureau dat wereldwijd is gespecialiseerd in het creëren, promoten en adverteren van online content, wordt onderdeel van Pijper Media. Er was al een online focus, maar met de komst van WeBlog Media wordt deze significant uitgebreid.

De drukkerij stopt

2022

De drukkerij stopt

Een einde van een tijdperk: Pijper Media besluit te stoppen met drukken. Het bedrijf focust zich verder op het uitgeven van magazines en alle online activiteiten. Met de sterke merken in het portfolio van Pijper Media wordt er verder gewerkt aan een digitale toekomst.

Een nieuw kantoor

2023

Een nieuw kantoor

Begin 2023 wordt er een nieuwe stap binnen het bedrijf gezet. Pijper Media verhuist namelijk van de Stettinweg naar een nieuw pand aan de Gotenburgweg in Groningen.