May 17, 2024

Lifestylemagazine Noorderland lanceert Kidsspecial

Lifestylemagazine Noorderland heeft voor het eerst een Kidsspecial uitgebracht. Deze speciale Noorderland-editie is geschreven voor jong én oud en zit vol handige (uit)tips, routes, inspirerende (kinder)verhalen en interviews.

Dit nieuwe nummer is speciaal voor (groot)ouders met (klein)kinderen samengesteld zodat ze samen het noorden op een leuke en verrassende manier kunnen ontdekken, maar de special is ook geschikt voor lezers die geen kinderen hebben. ‘Dit nummer bevat namelijk verhalen die óók interessant zijn voor volwassenen,’ legt de redactie uit. ‘Bovendien beleef je met deze speciale editie ook eens het noorden door kinderogen – en haal je het kind in jezelf weer naar boven.’

In de Kidsspecial lees je onder andere een interview met Johannes Peetsma, die met zijn alter ego TikTok Tammo het Groningse dialect weer onder jongeren populair maakt. Daarnaast somt de redactie de leukste uitjes en routes op, bezoeken ze een gigantische boomhut in Drenthe en gaan ze in gesprek met schrijver Pierre Carrière en illustrator Myriam Berenschot. Zij brachten onlangs een kinderboek uit over de Groningse aardbevingsproblematiek. Hoe verpak je zo’n groots en volwassen onderwerp in onschuldige kindertaal en -tekeningen? Je leest er meer over in de special.

De Kidsspecial van Noorderland is tot 24 juni 2024 te koop in winkels in heel Nederland en te bestellen via onze webshop. Eerder verschenen er al Waddenspecials en een Groningenspecial van Noorderland.