Sep 4, 2023

Mannen hebben vanaf nu zélf de regie over hun Panorama-beleving

De Panorama ploft niet alleen wekelijks bij een grote groep Nederlanders op de mat, lezers weten het platform ook al jaren te vinden via de digitale snelweg. Of het nu via de 'afslag crime’ is, of omdat mannen op de hoogte willen blijven op het gebied van showbizz, sport of mooie vrouwen, Panorama.nl blijkt dé plek om regelmatig eens  rond te neuzen.

Naast de groep lezers die de site direct of via Facebook (449.000 volgers), Instagram of X bereikt, is er inmiddels ook een behoorlijk aantal mensen dat Panorama rechtstreeks in de mailbox ontvangt. Tot voor kort gebeurde dat vooral via een wekelijkse nieuwsbrief, die bestaat uit een mix van diepgaande journalistieke misdaadstukken, humor, verse interviews en vlijmscherpe columns. Maar inmiddels is de nieuwsbrief meer dan dat.

Stijging van 400 procent

Met de omschakeling van enkel een wekelijkse variant naar nieuwsbrieven met specifieke thema’s stuurt Panorama lezers nu precies die artikelen waar ze enthousiast van worden. Sinds de bredere inzet van gerichte thema-nieuwsbrieven is het aantal mensen dat op deze manier Panorama.nl bereikt namelijk gestegen met maar liefst 400 procent.

Niet gek, met name omdat lezers nu de keuze hebben om bijvoorbeeld specifiek alle misdaadartikelen te ontvangen in de ‘Crime-nieuwsbrief’. Denk aan reconstructies van moordzaken, portretten van kleurrijke figuren uit de onderwereld en spraakmakende rechtszaken. Liever luchtige onderzoekjes of vrouwelijk schoon in de inbox? Of juist bizarre nieuwtjes en entertainment, allemaal hapklaar in de mail? Geen probleem. Met de ‘Women en lifestyle-variant’ of de ‘Entertainment en bizar-nieuwsbrief’ maakt Panorama de leeservaring ook persoonlijk en boeiend voor mannen die speciaal daarin geïnteresseerd zijn.