Aug 30, 2023

Meer aandacht voor vrouwengolf in nieuwste editie Golfers Magazine

De Nederlandse Golf Federatie heeft vrouwengolf tot een van zijn speerpunten gemaakt voor de komende jaren. In aanloop naar het Big Green Egg Open draagt Golfers Magazine daar ook een steentje aan bij.


Met 32% vrouwelijke golfers doet Nederland het internationaal gezien goed. Er zijn maar een paar landen op de wereld waar het percentage vrouwen groter is dan in ons land. Toch is het een mooi streven de man-vrouwverhouding meer in evenwicht te brengen. Om dat doel te bereiken is als stip op de horizon onder meer de organisatie van de Solheim Cup van 2026 binnengehaald. Dit tweejaarlijkse evenement wordt komende maand in Spanje gespeeld en natuurlijk wordt daar uitgebreid bij stilgestaan bij Golfers Magazine, zowel online als in print.

Voor het zover is, wordt begin september in eigen land het Big Green Egg Open gespeeld. Deze wedstrijd van de Ladies European Tour heeft in Anne van Dam een grote publiekstrekker, maar mag ook rekenen op de komst van tal van jonge talenten. Een van hen is de jonge Nederlandse Rosanne Boere die als amateur al voor de tweede keer haar opwachting mag maken.

In een uitgebreid gesprek met Golfers Magazine zegt ze daar onder meer over: 'Vorig jaar hoorde ik een week van tevoren dat ik mocht starten . Ik was niet nerveus, misschien ook omdat ik het zo kort van tevoren hoorde, en ik vond het vooral ontzettend leuk en leerzaam. Het spelen voor publiek gaf me extra energie. En hoewel ik de cut net niet haalde, zag ik dat ik de slagen die ik moest slaan ook kón slaan op het moment dat het moest. De meiden daar zijn over het algemeen natuurlijk een stuk verder in hun ontwikkeling, maar het niveauverschil was zeker niet heel groot. Ik denk dat als ik één onderdeel moet aanwijzen waarop het meisje met wie ik speelde écht verder was, dan was dat mentaal. Als ík een fout maakte, dan nam ik die slag mee naar de volgende slag of hole en kostte het me zo nog een hole. Zíj maakte ergens een double bogey, maar kwam de hole daarna terug met een birdie. Dat moet ik ook leren.'


Het hele interview met Rosanne is te lezen in de nieuwste editie van Golfers Magazine.

Beeld: Golfsupport