Apr 4, 2023

Noorderland lanceert speciale Waddeneditie

Vanaf 4 april 2023 is de Waddenspecial van lifestylemagazine Noorderland verkrijgbaar, een speciale editie die volledig in het teken staat van het Nederlandse Waddengebied. Met meer dan 100 uittips dromen lezers weg bij bijzondere (vakantie)bestemmingen waar je dat unieke waddengevoel beleeft. Van fiets- en wandelroutes langs de kust tot de leukste adressen op de eilanden: de nieuwe Waddenspecial van Noorderland is de ideale gids voor een dagje uit of een vakantie in het Waddengebied.

Wereldformaat
De Wadden hebben bij de redactie van Noorderland, gevestigd in Groningen-Stad, een speciaal plekje in het hart: 'We hebben in onze “achtertuin” een gebied van wereldformaat, met de Waddenzee die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Daarmee staat het Wad opeens tussen alle andere grote natuurgebieden in de wereld, zoals de Grand Canyon in de Verenigde Staten en het Great Barrier Reef in Australië. Het Wad is dus een gebied om trots op te zijn, maar ook een om te koesteren.'

Beleef het Waddengebied
In de speciale Waddeneditie focust de redactie zich niet alleen op de Waddeneilanden, maar ook op het vasteland. 'We moeten niet vergeten dat het Wad ook uit onze kuststreek bestaat. Om een heerlijk vakantiegevoel te beleven, hoef je niet per se de boot te pakken en naar de eilanden te gaan.' In de Waddeneditie lees je onder andere over de Groningse regio Oldambt en deelt de redactie tientallen uitjes en mooie tochten langs de kust.

De Waddenspecial van Noorderland is van 4 april tot 16 mei 2023 bij alle (grotere) verkooppunten, zoals supermarkten en boekhandels, in heel Nederland te koop voor €7,99. De special is ook te bestellen via de webshop tijdschrift.land.