Oct 5, 2023

Playboy bestaat 40 jaar en viert dat met een jubileumnummer tjokvol BN’ers

Playboy Nederland bestaat 40 jaar en viert dat met een editie vol hoogtepunten. Van Katja Schuurman tot Penney de Jager, van Nicolette Kluijver tot Heleen van Royen: maar liefst vijftien bekende nederlanders staan naakt in het oktobernummer.

Het blad blikt ook terug met Patricia Paay, die vier keer de cover sierde. ‘Ik was de allereerste die uit de kleren ging,’ zegt ze. ‘De mooiste vrouwen ter wereld stonden erin, Marilyn Monroe ook, dus natuurlijk wilde ik dat wel! Daarna werd Jerney Kaagman gefotografeerd, maar Playboy koos ervoor haar shoot eerder te publiceren. Hadden ze verkeerd gezien, want ik verkocht veel meer!’

Daarnaast kijkt het blad terug op het ontstaan in 1983 (Playboy Nederland was er bijna niet geweest) en worden de allermooiste Playmates van de afgelopen 40 jaar nog eens in het zonnetje gezet. In een overzicht van de beste interviews van de afgelopen vier decennia komen onder meer John de Mol, André Hazes, Yasser Arafat en Quentin Tarantino langs. Het dubbeldikke jubileumnummer, met covermodel Helene in het traditionele bunny-kostuum, ligt vanaf vandaag in de winkels.