Jan 29, 2024

Playboy maakt Playmate van het Jaar bekend

Veerle Vlemmix is door de lezers van Playboy gekozen tot Playmate van het Jaar 2024. De 29-jarige Amsterdamse won de verkiezing verrassend voor de Oekraïense favoriete Julia Yaroshenko, die haar 1,2 miljoen Instagram-volgers opriep op haar te stemmen.

Veerle, die in 2022 als verleidster meedeed aan Temptation Island, had totaal niet gerekend op de overwinning. Ze is net begonnen aan een reis van drie maanden door Latijns-Amerika. Vanuit Panama reageert ze opgetogen op het nieuws dat ze een nieuwe Playboy-covershoot heeft gewonnen, die zal plaatsvinden nadat ze terugkeert van haar reis. ‘Dat komt niet slecht uit – kan ik hier mooi bijbruinen.’

Veerle Vlemmix komt oorspronkelijk uit Geldrop. Na een studie aan de European Fashion Business School ging ze aan de slag als inkoper in de interieurbranche, waarvoor ze vaak reist, voornamelijk naar Azië. Daarnaast werkt ze als model. In Playboy poseerde ze voor het eerst naakt.  

Julia Yaroshenko (links) eindigde als tweede, met 23% van de stemmen. De Vlaamse Katy Hollick (rechts) werd derde met 11%. Veerle haalde liefst 30%.