Jun 14, 2024

Recap: de Marie Claire Starters Award Coachingsdag

Begin dit jaar startte de organisatie van de Marie Claire Starters Award 2024. Na zes jaar is de prijs weer terug van weggeweest. In samenwerking met Studio Anneloes en GOLF.NL, onderdeel van NGF, werden vrouwen opgeroepen zich op te geven en kans te maken op deze gewilde award. De winnaar ontvangt een leuk startkapitaal en een spectaculair prijzenpakket.

Een aantal weken geleden maakte de redactie van Marie Claire de top-10 bekend en op afgelopen woensdag 12 juni werden zij uitgenodigd voor een inspirerende coachingsdag op golfbaan de Kroonprins in Vianen. In het restaurant werden 10 deelneemsters ontvangen en verwelkomd met een drankje en genoeg lekkers.

Vervolgens startte het programma en kregen de vrouwen inspirerende talks van onder andere Lizette Cohen-Verboom (Business Director Customized Programs Commercial bij Nyenrode Business University) over leiderschap en Mariska Rouwendal (Founder van marketing- en communicatiebureau TellMore) over groeien en de juiste strategie bepalen. Anneloes van der Heijden (Founder en Creative Director Studio Anneloes) vertelde de kandidaten over carrièrelessen, uitdagingen en successen en Carolien Spoor (actrice, influencer, co-founder Shoutout Academy en co-owner Maniac Nails) deelde alle ins en outs over hoe je social media kan inzetten voor je bedrijf. Er werden vragen gesteld, meningen gevraagd en ideeën met elkaar gedeeld. Ook genoten de deelnemers een heerlijke lunch en kregen ze een golfclinic van GA-golfprofessional Marit de Winter.

De kandidaten mogen na deze coachingsdag hun businessplan nog één keer aanpassen. Op basis daarvan zal de jury –bestaande uit Annelies Pijper (hoofdredactrice Marie Claire), Anneloes van der Heijden (Founder en Creative Director Studio Anneloes) en Danielle Wallet (Algemeen directeur bedrijfsvoering Nederlandse Golf Federatie) – een top-3 vormen. Deze top-3 wordt 8 juli 2024 bekendgemaakt.